Śledzie w jogurcie greckim

4.98 (193 ocen)

Tradycyjnie śledzie te występują ze śmietaną,szczególnie w wielu(także moim) domach na Wigilijnym stole.ja uwielbiam te śledzie nie tylko w święta....

Składniki:

  • słoik śledzi w zalewie octowej tzw Bismarck
    200 ml jogurtu greckiego
    pieprz świeżo mielony
    cebula świeża (w piórka) lub ze śledzików
Wystaw ocenę:

4.98 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śledzie w jogurcie greckim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • śledziki 1. Śledzie wyjąć z octu i pokroić w mniejsze kawałki.
    Jeżeli w słoiku jest cebula dodać ją do śledzi,jeżeli nie ma dodać 1 cebulę pokrojoną w piórka.
    Do śledzi dodać kilka łyżek zalewy octowej i jogurt.
    Wymieszać całość.
    Jeżeli jest za mało kwaśne dodać jeszcze zalewy(ja lubię jak jest kwaśniejsze)
    Posypać pieprzem i odstawić na 30 minut aby całość się przegryzła.
    Najlepsze z pure ziemniaczanym(na piątkowy obiad) lub z chlebem na kolację.

Porady

Do śledzików można dodać pokrojony w kostkę korniszon

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować