Chatka baby jagi/ chatka puchatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twaróg utrzeć z cukrem pudrem, ostudzonym masłem. Podzielić na 2 części. Do jednej wsypać kakao i dobrze wymieszać.
2.Na folii aluminiowej poukładać 18 herbatników (3 na 6) Rozsmarować na nich ciemną masę , a następnie przykryć resztą herbatników. Na herbatniki wyłożyć jasną masę. Na środku chatki ułożyć banany/ batonik. Ciasto złożyć w trójkąt, owinąć w folię i schłodzić do stężenia.
3.Polewa: Wszystkie składniki rozpuścić w kąpieli wodnej do uzyskania gęstej polewy. Lekko przestudzić.
4.Chatkę polać ½ polewy, schłodzić do jej stężenia. Następnie ciasto polać resztą polewy, schłodzić (chatkę można dodatkowo posypać wiórkami kokosowymi). Smacznego!
Komentarze