Rolada serowa

4.5 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Rolada smakuje i na ciepło, i na zimno.

Składniki:

  • ● 35 dag startego żółtego sera
    ● 30 dag pieczarek
    ● 30 dag filetów z kurczaka
    ● 3 jajka
    ● olej
    ● 1/2 szkl. majonezu
    ● sól, pieprz
    ● cebula
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozkłócamy. Mieszamy
    z serem i majonezem.
    Wlewamy do formy
    (20x40 cm) wyłożonej pergaminem.
    Pieczemy 20 minut
    w 180 °C.
  • 2. Mięso kroimy na cienkie
    kotlety. Mocno rozbijamy.
    Oprószamy solą i pieprzem.
  • 3. Pieczarki oczyszczamy
    i kroimy w plastry. Cebule
    obieramy, siekamy. Dusimy
    z pieczarkami na oleju.
  • 4. Na ciepły placek serowy
    wykładamy mięso, przykrywamy
    pieczarkami z cebulą.
    Zwijamy w roladę.
    Pieczemy (najlepiej w półokrągłej
    formie) 25 minut
    w 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować