Każdy kto je mój serniczek mówi, że jest w siódmym niebie. Chyba to prawda bo bardzo szybko znika. Przepis przez dobrych kilka lat trochę udoskonaliłam.
Sernik z rosą gosi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować i wyłożyć dno i boki formy
2.Twaróg zmielić, po kolei dodawać składniki i dokładnie mieszać mikserem. Wylać masę (będzie rzadka) na ciasto. Piec ok 50-60 min w piekarniku nagrzanym do ok. 180 stopni.
3.Po tym czasie wyjąć z piekarnika i na wierzch wyłożyć pianę ubitą z 6 białek( zostały z ciasta) i 1 szkl. cukru , włożyć jeszcze na 15 min do piekarnika. Piana nie może się przypiec, tylko lekko przyrumienić. Po przestudzeniu powstaną na powierzchni "krople rosy".
Komentarze