SERNIK NA ZIMNO Z BRZOSKWINIOWYM MUSEM

0 (0 ocen)

Brzoskwinie jogurt i serek mascarpone tak powsta£ sernik lekko kwasny ale z dodatkiem cukru ca£kiem niezle smakuje:)Polecam;

Składniki:

  • Mus:
    6 swiezych brzoskwin
    4 £yzki cukru
    sok z 1/2 cytryny
    1 £yzeczka zelatyny rozpuszczona w 3 £yzkach wody(goràcej)

    Spòd:
    250 g herbatnikòw
    100 g margaryny

    Masa serowo-jogurtowa:
    400 g jogurtu naturalnego
    500 g serka mascarpone
    2 smietan-fixy
    125g cukru pudru
    2 £yzeczki zelatyny rozpuszczone w 6 £yzkach wody(goràcej)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sernik na zimno z brzoskwiniowym musem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mus:brzoskwinie obieramy i kroimy w kawa£ki wsypujemy do garnka i polewamy sokiem z cytryny posypujemy cukrem i odstawiamy aby "pusci£y" sok.
  • 2. Spòd:herbatniki kruszymy na "piasek"dodajemy roztopionà margaryne i 1£yzkè soku z brzoskwin,mieszamy. Wyk£adamy tortownicè folià i wsypujemy herbatniki dok£adnie ugniatamy.Wstawiamy do zamrazalki.
  • 3. Mus:gotujemy ok 5 min.Gdy lekko ostygnie miksujemy blenderem.
  • sernik na zimno z musem brzoskwiniowym 4. Masa serowo-jogurtowa:jogurt wlewamy do miski dodajemy cukier puder i miksujemy wsypujemy snietan-fixy,mieszamy,stopnioweo dodajemy serek mascarpone.Dodajemy 3 £yzki musu z brzoskwin.Na koniec wlewamy zelatynè.
  • sernik na zimno z brzoskwiniwym musem 5. Na herbatniki mozna pokroic brzoskwiniè w drobne kawa£ki nastèpnie wlewamy masè serowo-jogurtowà.Wstawiamy do lodòwki.
  • 6. Do musu wlewamy zelatynè sch£adzamy,wlewamy na wierzch sernika.

Porady

Cukru do masy mozna dodaç wiècej jezeli chcemy bardziej s£odkie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować