Sernik na zimno z brzoskwiniowym musem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mus:brzoskwinie obieramy i kroimy w kawa£ki wsypujemy do garnka i polewamy sokiem z cytryny posypujemy cukrem i odstawiamy aby "pusci£y" sok.
2.Spòd:herbatniki kruszymy na "piasek"dodajemy roztopionà margaryne i 1£yzkè soku z brzoskwin,mieszamy. Wyk£adamy tortownicè folià i wsypujemy herbatniki dok£adnie ugniatamy.Wstawiamy do zamrazalki.
3.Mus:gotujemy ok 5 min.Gdy lekko ostygnie miksujemy blenderem.
4.Masa serowo-jogurtowa:jogurt wlewamy do miski dodajemy cukier puder i miksujemy wsypujemy snietan-fixy,mieszamy,stopnioweo dodajemy serek mascarpone.Dodajemy 3 £yzki musu z brzoskwin.Na koniec wlewamy zelatynè.
5.Na herbatniki mozna pokroic brzoskwiniè w drobne kawa£ki nastèpnie wlewamy masè serowo-jogurtowà.Wstawiamy do lodòwki.
6.Do musu wlewamy zelatynè sch£adzamy,wlewamy na wierzch sernika.
Porady
Cukru do masy mozna dodaç wiècej jezeli chcemy bardziej s£odkie.
Komentarze