Sernik na zimno

5 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest łatwy do zrobienia i smaczny.

Składniki:

  • op. biszkoptów
    ok. 50 dag półtłustego twarogu
    1/2 szkl. cukru pudru
    2 jajka
    łyżka masła
    2 łyżki żelatyny
    cukier waniliowy
    galaretka owocowa
Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z cukrem pudrem, masłem i cukrem waniliowym na puch. Twaróg rozkruszamy i dodajemy do żółtek. Ucieramy
    na gładką masę.
  • 2. Żelatynę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości gorącej wody. Studzimy, a następnie dodajemy do masy serowej. Dokładnie mieszamy.
  • 3. Białka ubijamy na sztywno. Wykładamy na masę serową i delikatnie mieszamy.
  • 4. W formie (21x14 cm) układamy biszkopty i wykładamy masę. Wierzch wygładzamy. Sernik wkładamy do lodówki.
  • 5. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Gdy zacznie tężeć, wykładamy na sernik i wstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować