Sernik na zimno

4.89 (201 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Zdecydowanie jest to najlepszy sernik na zimno pod słońcem.

Składniki:

  • 1 kg sera w wiaderku
    1/2 litra śmietany 30%
    1 szklanka cukru pudru
    1 galaretka cytrynowa
    5 łyżeczek żelatyny
    dodatkowo:
    herbatniki pełnoziarniste
    1 galaretka malinowa
Wystaw ocenę:

4.89 (201 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę ( 33 cm na 22 cm) wyłożyć na dnie herbatnikami.
    W 1,5 szklanki gorącej wody rozpuścić galaretkę cytrynową i żelatynę, przestudzić.
    Śmietanę ubić na sztywno.
    Ser utrzeć z cukrem pudrem do utartego dolać płynną, ale zimną galaretkę i dokładnie wszystko wymieszać na koniec masę serową delikatnie połączyć z bitą śmietaną.
    Na ułożone w formie herbatniki wylać masę serową, wyrównać i wstawić do lodówki , aby masa zastygła. Kiedy masa się zetnie zalać ją galaretką malinową przygotowaną zgodnie z przepisem na opakowaniu i ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin w tym czasie herbatniki zmiękną, a ciasto dokładnie zastygnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować