Sernik Ewy

4.5 (195 ocen)

Najlepszy sernik jaki jadłam

Składniki:

  • 2 wiaderka twarogu Delfiko (2kg)
    10 jaj ( z białek ubić pianę)
    2 kostki masła
    2 op. cukru waniliowego
    2 szklanki cukru pudru
    2 budynie waniliowe
    6 łyżek kaszy manny
    herbatniki jako spód ciasta( bez herbatników jest równie smaczny)
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik ewy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać twaróg i ucierać, dodawać po 1 żółtku ciągle ucierając. Dodać budyń i kaszę. Całość połączyć delikatnie mieszając z pianą z białek.
    Masę wylać na blachę wyłożoną herbatnikami.
    Piec około 60 minut w temperaturze 180 - 200 stopni

Porady

czas pieczenia może nieco różnić się w zależności od rodzaju piekarnika

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować