Mandarynkowa pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
całe jajka z cukrem ubijać mikserem około 10 minut,dodawać stopniowo mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia ciągle delikatnie mieszając.
piec 25 minut w temperaturze około 150 stopni
odsączone mandarynki ułożyć na przestudzonym biszkopcie.
budynie rozrobić w niecałej szklance soku mandarynkowego,resztę soku z mandarynek zagotować z sokiem pomarańczowym i 4 łyżkami cukru pudru, dodać rozrobiony budyń. Kiedy zgęstnieje wylać go na mandarynki.
Po przestudzeniu włożyć do lodówki.
Schłodzoną śmietanę wymieszać z pozostałym cukrem pudrem i śmietanfixem. Ubić na sztywno, wyłożyć na mandarynki i posypać czekoladą.
Porady
Można też zamiast czekolady ułożyć na śmietanie herbatniki i polać polewą
Komentarze