Babka Babci Ewy

4.5 (184 ocen)

  • 55 min

Jest inna lepsza od innych babek :) zawszę ją piekę na święta Wielkanocne to tradycja w naszym domu. :)

  • 55 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 szklanka mąki
    1 łyżeczka p. do pieczenia
    cukier waniliowy
    5 jajek
    3/4 szklanki cukru
    5 łyżek oleju
    3 łyżki kakao
    tłuszcz i bułka tarta do formy

    Dekoracja:
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Babka babci ewy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem pudrem na pianę, ciągle ubijając dodawać stopniowo po 1 łyżce oleju, wsypać mąkę wymieszaną z p. do pieczenia i c. waniliowym. Odłożyć troszkę masy i wsypać kakao. Formę wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką, przekładać ciasto na przemian raz jasne raz ciemne. wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec 40 minut w temp. 180 stopni.Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować