jednodniowa kapusta kiszona

4.49 (142 ocen)

  • 10 min

jest szybka,prosta i bardzo smaczna

  • 10 min

Składniki:

  • 1/2 szklanka octu
    1/2 szklanka oleju
    1/2 szklanka cukru
    1 łyżka soli
    2,5 szklanki wody
    mała główka kapusty
    2 marchewki-według uznania
Wystaw ocenę:

4.49 (142 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Jednodniowa kapusta kiszona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.W garnku zagotować ocet,olej,cukier,sól i wodę.
    2.kapustę poszatkować, a marchewkę zetrzeć na tarce- wymieszać
    3.Kapustę zalać gorącą zalewą i odstawić na 24 godziny.

    Zawsze się udaje i smakuje wyśmienicie:D
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować