Sernik

5 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To ciasto robię na wyjątkowe rodzinne spotkania.

Składniki:

  • 1,6 kg zmielonego twarogu
    25 dag margaryny
    50 dag cukru pudru
    12 jajek
    2 op. cukru waniliowego
    budyń waniliowy
    2 duże op. pierniczków w czekoladzie z marmoladą
    polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękką margarynę ucieramy z cukrami na puch. Nadal ucierając, dodajemy
    po żółtku i kilka łyżek twarogu. Wsypujemy budyń i dodajemy ubitą z białek
    pianę. Delikatnie mieszamy.
  • 2. Połowę masy twarogowej wlewamy do wyłożonej papierem do pieczenia dużej tortownicy. Układamy pierniki jeden obok drugiego. Zalewamy resztą masy. Pieczemy ok. 50 minut w temp. 180 °C. Studzimy. Dekorujemy polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Notka redakcyjna

PP_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować