Schabowy z cebulką

4.5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Kotlet jest smaczny i cebulka dość mocno wyczuwalna. Jednak gdy ktoś za nią nie przepada może ją pominąć.

  • 30 min

Składniki:

  • schab 6 plastrów
    cebula 1 duża szt
    musztarda 2-3 łyżki
    jajka 2 szt
    sól
    pieprz
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowy z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i drobno pokroić. Mięso rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Odkładamy na chwilę, a następnie każdy plaster smarujemy musztardą.

    Cebulę obieramy i drobno kroimy, obsypujemy przygotowane plastry schabu( cebulę można sparzyć wrzątkiem i osączyć). Dociskamy troszkę do schabu. Roztrzepać jajko z łyżką mleka.

    Kotlety panierujemy w tartej bułce, jajku i tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso Musztarda Schab

Notka redakcyjna

PPWS_02-2017

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować