Schab w sosie żurawinowym

4.46 (198 ocen)

  • 50 min

Pyszny soczysty shabik w kwaskowym sosie

  • 50 min

Składniki:

  • 3-4 porcje schabu, plastry ok 1,2 cm
    sól
    pieprz młotkowany z kolendrą
    słoiczek żurawiny do mięs 230 g
    0,5 szkl rosołu
    1 łyżka smalcu
Wystaw ocenę:

4.46 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w sosie żurawinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab w sosie żurawinowym 1. Schab lekko rozklepać, oprószyć solą i pieprzem młotkowanym z kolendrą. Na patelni rozgrzać smalec, schab przyrumienić z obu stron, rosół rozmieszać z konfiturą z żurawiny, dodać do mięsa, redukować sos na średnim ogniu od czasu do czasu polewając mięso sosem, mięso można obrócić.
    Kiedy sos będzie gęstniał nie pozostawiać go juz bez kontroli.

    Podawać z sałatą i frytkami.
  • Schab w sosie żurawinowym 2. dodać do mięsa, redukować sos na średnim ogniu od czasu do czasu polewając mięso sosem, mięso można obrócić.
    Kiedy sos będzie gęstniał nie pozostawiać go juz bez kontroli.

    Podawać z sałatą i frytkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować