SCHAB NA SZARO

4.47 (192 ocen)

Pyszna domowa wędlinka którą robi się błyskawicznie.

Składniki:

  • 1kg-1,5kg schabu bez kości
    2 litry wody
    1/2 szklanki soli
    1 łyżka cukru
    4 ząbki czosnku
    8 ziarenek ziela angielskiego
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    1 opakowanie majeranku
    2 listki laurowe
Wystaw ocenę:

4.47 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab na szaro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać zimą wodę ,dodać wszystkie przyprawy,wymieszać,włożyć mięso.Zagotować i od zagotowania gotować 10 minut.Następnie odstawić na 8 godzin i zagotować ponownie,odstawić do wystygnięcia,wyjąć i włożyć do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować