Sałatka ze szpinaku na ciepło.

0 (0 ocen)

Uwielbiam szpinak pod każdą postacią, w tym wydaniu jest świetnym dodatkiem do mięsa, ale równie dobrze smakuje sam.

Składniki:

  • 2 opakowania mrożonego szpinaku.
    1 puszka kukurydzy
    6 łyżek ziaren słonecznika
    4 jajka
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Sałatka ze szpinaku na ciepło. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. Zamrożony szpinak wkładamy na patelnię, dodajemy odrobinę wody i czekamy aż się rozmrozi. Po rozmrożeniu szpinak podsmażamy do czasu, gdy wyparuje cała woda, co jakiś czas mieszając, aby nie przywarł do dna. Następnie solimy, pieprzymy do smaku, dodajemy odsączoną kukurydzę i posiekane jajka. Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni i łączymy ze szpinakiem. Sałatkę podajemy na ciepło zaraz po przyrządzeniu.

Porady

W oryginale do szpinaku dodajemy jeszcze posiekaną szynkę oraz łyżkę śmietany lub jogurtu. Mnie zdecydowanie najbardziej smakuje w takiej wersji.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować