Sałatka ze szpinaku, fety i truskawek

4.48 (142 ocen)

  • 15 min

W takim doborowym towarzystwie szpinak nie smakuje jak szpinak, bo słodkie truskawki ze słoną fetą tworzą doskonałą bombę smakową z gęstym sosem balsamicznym.

  • 15 min

Składniki:

  • • 2 garści szpinaku baby
    • 100 g fety
    • ok. 15 truskawek
    • 2 łyżki płatków migdałowych
    • 2 łyżki oliwy
    • sos balsamiczny
Wystaw ocenę:

4.48 (142 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ze szpinaku, fety i truskawek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka ze szpinaku, fety i truskawek 1. • Szpinak umyć, osuszyć, rozłożyć na półmisku i skropić oliwą.
    • Truskawki umyć, odciąć szypułki i przekroić na pół.
    • Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni.
    • Szpinak posypać truskawkami, pokruszoną fetą i płatkami migdałowymi.
    • Przed podaniem polać sosem balsamicznym.

Porady

Zamiast szpinaku można użyć roszponki lub rukoli.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować