ok. 2 kg ogórków
marchew
duża cebula
papryka żółta
natka pietruszki
seler+liście
koperek młody
ziele angielskie
liście laurowe
gorczyca
czosnek
liść chrzanu i korzeń
Sałatka z ogórków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ogórki pokroić w plasterki (można obrać ze skórki). Zetrzeć marchewkę i seler na tarce o dużych oczkach. Posiekać cebulę, natkę pietruszki, koperek, liście selery. Paprykę pokroić w dużą kostkę. Wymieszać składniki. Ugotować zalewę. Do słoiczków włożyć korzeń chrzanu, ząbek czosnku, liść laurowy, ziele angielskie i gorczycę. Upchać sałatkę ogórkową zalać ugotowaną zalewą, przykryć liściem chrzanu i zakręcić słoiki. Pasteryzować ok . 25 minut.
Komentarze