Sałatka z jajkami, szynką, rzodkiewką i winogronami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Lekka, zdrowa sałatka. Idealna na kolację.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka ugotowane na twardo
    1/3 sałaty masłowej
    2 duże garści roszponki
    150 g pomidorków cherry
    40 g kaparów
    pęczek rzodkiewki
    300 g szynki wędzonej
    150 g winogrona zielonego
    pęczek szczypiorku
    4 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka octu winnego
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Wina Jajko

Sałatka z jajkami, szynką, rzodkiewką i winogronami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa dokładnie myjemy. Sałatę szatkujemy i mieszamy z roszponką. Pomidorki i winogrona przekrawamy na pół i mieszamy z sałatą. Dodajemy kapary, rzodkiewki pokrojone w cienkie plasterki i posiekany szczypiorek. Dodajemy jeszcze szynkę pokrojoną w drobną kostkę oraz dressing, czyli wymieszaną oliwę z octem, przyprawioną solą i pieprzem. Sałatkę wykładamy na talerze i do każdej porcji dodajemy jajka pokrojone na 4 części.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kapary Rzodkiewka Sałata Winogrona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować