Ryby w zalewie octowo-pomidorowej

4.48 (203 ocen)

  • 60 min

Ryby w tej zalewie tworzą niezapomniany smak

  • 60 min

Składniki:

  • 3 kg oprawionych ryb (karasie,płotki,leszcze i inne )
    sól.przyprawa do ryb ,olej do smażenia
    Zalewa - 6 szklanek wody ,9 łyżek cukru ,1,5 łyżki soli
    1,5 szklanki octu ,1 słoik koncentratu pomidorowego 200 gr
    2 laurowe liście , 5 ziarenek ziela angielskiego 2 cebule
Wystaw ocenę:

4.48 (203 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryby w zalewie octowo-pomidorowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryby w zalewie octowo-pomidorowej 1. Wodę ,wlać do garnka dodać sól,cukier ,ziele angielskie
    laurowe liście i cebulę pokrojoną w cienkie krążki .
    Od zagotowania gotujemy 7 minut.
    Zdejmujemy garnek z ognia dodajemy ocet,koncentrat pomidorowy i mieszamy .
    Smażymy, ryby na oleju układamy w naczyniu i zalewamy już gotową zalewą
    Usmażone ryby można zalać (gorącą zalewą)wtedy czas oczekiwania do spożycia skraca się o połowę (można spożywać po 12 godzinach)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koncentrat pomidorowy Przyprawy Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować