Ryba w marchewce

4.47 (202 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dostałam od znajomego, który jest zapalonym wędkarzem. Tak przyrządzona ryba bardzo smakuje moim najbliższym.

Składniki:

  • ● 1 kg filetów świeżej lub mrożonej ryby
    ● 1 kg marchewki
    ● 20 dag masła
    ● 400 ml śmietany
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (202 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba w marchewce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obieramy, myjemy
    i ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Rybę kroimy na
    niewielkie kawałki (jeśli używamy
    filetów mrożonych, to
    rozmrażamy).
  • 2. Masło roztapiamy na patelni,
    dodajemy marchewkę i śmietanę.
    Mieszamy.
  • Ryba w marchewce 3. Część marchewki przekładamy
    do naczynia żaroodpornego.
    Układamy na niej kawałki ryby.
    Posypujemy solą i pieprzem.
    Przykrywamy warstwą pozostałej
    marchewki.
  • 4. Naczynie wstawiamy do piekarnika
    rozgrzanego do temperatury
    190 °C. Pieczemy godzinę.
    Podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mrożenie Zamrożone

Podobne przepisy

To może cię zainteresować