Królik duszony w marchewce

  • wyświetlono: 7468 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Moja rodzina zajada się królikiem

ewka27
  • 15min

Składniki

od 900 g do 1,5 kg królika
2 marchewki
2,5 cebul
3/4 kostki masła( można mniej )
sól, lub przyprawa uniwersalna do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Królik duszony w marchewce

  • podsmażamy królika1. W rondlu rozpuścić masło, dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Po chwili dodać startą marchewkę i przez chwilę smazyć. Następnie dodać królika podsmażając go z obu stron. Dodać ciepłą wodę, przykryć i dusić przez ok półłtora godziny aż bedzie miękki. Pilnować żeby się nie przypalił, powinień powstać sos. Doprawić.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

zdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadmama_mnie_nauczyla
 

Komentarze

Podobne przepisy

Udka duszone w cebuli i marchewce

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Udka duszone w cebuli i marchewce

Szybki i smaczny pomysł na obiad,...

Ragout

Dodane przez: sammakko

Ragout- królik duszony w winie

Mięso z królika jest bardzo delikatne...

Udka w marchewce i miodzie

Dodane przez: issabellka

Udka duszone w marchewce i miodzie

Chrupiące o delikatnym słodkim...

MIĘSO DUSZONE w MARCHEWCE i CEBULI (CARNE alla GENOVESE)

Dodane przez: Maria da leccarsi le dita

MIĘSO DUSZONE w MARCHEWCE i CEBULI (CARNE...

Tzw. mięso po genueńsku, najczęściej...

image-13hdtow

Dodane przez: AniaKania

królik duszony w winie w sosie śmietanowo-rozmarynowym

Czyli zdrowe,smaczne danie - królik...

Królik duszony w piwie i kiszonej kapuście

Dodane przez: agi0911

Królik duszony w piwie i kiszonej kapuście

wypróbowałam ten przepis według...