Królik duszony w marchewce

  • wyświetlono: 7262 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Moja rodzina zajada się królikiem

ewka27
  • 15min

Składniki

od 900 g do 1,5 kg królika
2 marchewki
2,5 cebul
3/4 kostki masła( można mniej )
sól, lub przyprawa uniwersalna do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Królik duszony w marchewce

  • podsmażamy królika1. W rondlu rozpuścić masło, dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Po chwili dodać startą marchewkę i przez chwilę smazyć. Następnie dodać królika podsmażając go z obu stron. Dodać ciepłą wodę, przykryć i dusić przez ok półłtora godziny aż bedzie miękki. Pilnować żeby się nie przypalił, powinień powstać sos. Doprawić.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

zdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadmama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

image-29ohcve

Dodane przez: tledzka

Kurczak w warzywach

Jest to potrawa którą wymyśliłam...

Ryż z sosem meksykańskim, wątróbką i brokułami.

Dodane przez: tledzka

Ryż z sosem meksykańskim, wątróbką i brokułami

Potrawę tę wymyślił właściwie...

Rybke risotto

Dodane przez: czarrna

Rybne risotto

Pomysł na rybę :)

Lasagne

Dodane przez: czarrna

Włoska lasagne

Coś na specjalną okazję

Spaghetti carbonara

Dodane przez: czarrna

Carbonara

Makaron w aksamitnym serowo-jajecznym...

Omlet z brukselką

Dodane przez: P_Aneta

Omlet z brukselką

Pikantny omlet z brukselką to świetna...