Ryba pod chrustem

4.5 (175 ocen)

  • 30 min

Bardzo ciekawy przepis. Rybę podajemy na ciepło. Ja użyłam mirunę, ale doskonale nadaje się np. dorsz.

  • 30 min

Składniki:


  • kilka kawałków fileta rybnego
    5 kromek chleba tostowego
    100 g masła
    pół pęczka natki pietruszki
    musztarda
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba pod chrustem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryba pod chrustem 1. Rybę kroimy na mniejsze kawałki, solimy i pieprzymy z obu stron. Układamy w naczyniu żaroodpornym, smarujemy z wierzchu musztardą.
  • ryba pod chrustem 2. Do blendera wkładamy chleb tostowy, masło i natkę pietruszki. Chwilę miksujemy, aż powstanie nam "kruszonka". Wykładamy ją na rybę.
  • ryba pod chrustem 3. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować