ZAPIEKANA RYBA POD PIERZYNKĄ

4.49 (189 ocen)

  • 45 min

PIECZONA NA WARZYWKACH-LEKKA I SMACZNA

  • 45 min

Składniki:

  • 0,5 KG DOWOLNYCH FILETÓW RYBNYCH BEZ OŚCI
    2 MARCHEWKI
    POR
    PÓŁ SELERA
    PIETRUSZKA
    2 ŁYŻKI MASŁA DO SMAŻENIA WARZYW
    SOK Z CYTRYNY, SÓL, PIEPRZ CYTRYNOWY
    SOS: 1,5 ŁYŻKI MĄKI PSZENNEJ
    1 ŁYŻKA MASŁA
    1 SZKL. MLEKA
    PIEPRZ, SÓL, GAŁKA MUSZKATOŁOWA
Wystaw ocenę:

4.49 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos beszamelowy

Zapiekana ryba pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. RYBY SKROPIĆ SOKIEM Z CYTRYNY, OPRÓSZYĆ SOLĄ I PIEPRZEM. WARZYWA ZETRZEĆ NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH, PORA POKROIĆ W TALARKI. UDUSIĆ NA MAŚLE NA PÓŁMIĘKKO, PRZYPRAWIĆ.
  • 2. MĄKĘ PRZYSMAŻYĆ NA MAŚLE NA JASNĄ ZASMAŻKĘ, POWOLI DODAWAĆ MLEKO I MIESZAĆ DO ZAGOTOWANIA, ABY ZNIKNĘŁY GRUDKI, PRZYPRAWIĆ.
  • 3. FOREMKĘ WYSMAROWAĆ MASŁEM, WYŁOŻYĆ WARZYWA, NA TO RYBĘ I POLAĆ SOSEM. ZAPIEKAĆ OKOŁO 30 MIN W 180C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Pietruszka Por Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować