Ziemniaczki z grilla

0 (0 ocen)

Jakie to pyszne... Mogłabym jeść codziennie...

Składniki:

  • Przepis podaję na jedną porcję.

    Składniki:
    3 małe, młode ziemniaczki
    3 - 4 pieczarki
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    1 łyżka masła
    sól morska
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Ziemniaczki z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki szorujemy dokładnie (nie obieramy ich!) i osuszamy.
    Pieczarki myjemy i kroimy na połówki lub ćwiartki (w zależności od ich wielkości).
  • 2. Na spory kawałek folii aluminiowej (ja dałam folię podwójnie, bałam się, że się rozwali na grillu, ale nic się z nią nie stało) układamy ziemniaczki, pieczarki, posypujemy je solą i natką pietruszki, na wierzch dajemy masło, pokrojone na mniejsze kawałki.
  • 3. Tak przygotowaną porcję zawijamy w sakiewkę bardzo szczelnie.
  • 4. Układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy ok. 40 - 50 minut, do momentu, aż ziemniaczki będą miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować