Ryba po cygańsku

4.5 (190 ocen)

  • 40 min

smacznie i zdrowo;) wszystkim domownikom i gościom smakuje.

  • 40 min

Składniki:

  • 1,5 kg filetów rybnych (dowolne)
    20 dag ogórków konserwowych,
    20 dag papryki konserwowej,
    3 cebule,
    5 łyżek ketchupu ostrego lub koncentratu,
    1 łyżka musztardy,,
    1/2 szklanki olej,
    5 ząbków czosnku,
    garść pietruszki,
    sól i pieprz,cukier,
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba po cygańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety skropić sokiem i natrzeć solą, wstawić do lodówki. Kolejno kroimy w mniejsze części( np.nie za duże kwadraty) i smażymy.
    Ogórki, paprykę, czosnek i pietruszkę kroimy. Cebulę kroimy w kostkę.
    Oliwę, ketchup, musztardę i przyprawy mieszamy.
  • 2. Układamy rybę w naczyniu żaroodpornym, posypujemy warzywami, polewamy sosem. Przykrywamy folią aluminiową.
    Zapiekamy 30 min w temp. 200'C.
    (po 30 min.zdejmujemy folią i pieczemy jeszcze 5 min.)

Porady

ja z przypraw dodaję również ziele angielskie, listka, paprykę słodką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować