SKŁADNIKI
1 płat ryby świeżej ( ja użyłam halibuta, ale może być łosoś, pstrąg, albo coś z chudych rybek)
sól, pieprz do smaku,
zioła ( u mnie koperek, odrobina tymianku)
sok z cytryny
bułka tarta do obtoczenia
Ryba jak smażona ale z pieca-halibut - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE
Rybę przekrawam na połowę, nasoliłam i popieprzyłam
. Wkładamy ją do lodówki na ok 30 min.
Potem obtoczyłam ją w tartej bułce, wyłożyłam na folie aluminową ( nie przykrywałam ryby folią ) i wstawiłam do piekarnika na termoobieg i grill od góry ( 180C na ok 15 min).
Kiedy ryba się zarumieniła przełożyłam ją na drugą stronę i jeszcze trochę piekłam ok 15 min,.
Przed podaniem skropić cytryną.
SMACZNEGO
Komentarze