Rumowy sernikowiec z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Margarynę rozpuszczamy, dodajemy wodę, cukier, olej, czekoladę oraz kakao. Zagotować. Po ostudzeniu dodać zmiksowane żółtka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Zmiksuj. Na koniec dodaj pianę ubitą z białek -Wymieszaj Ręcznie.
2.Masa sernikowa: Oddziel żółtka od białek. białka ubij na sztywna pianę. Wszystkie pozostałe składniki włóż do miski i dodaj zmiksowane żółtka oraz budyń rozrobiony w nie całej szklance mleka. Na koniec dodaj pianę z białek wymieszaj ręcznie. Mase serową wylej na ciasto, piec 60min. w 180C.
3.Piana: Śnieżkę ubij wg przepisu na opakowaniu. Galaretkę rozpuść w nie całej szklance gorącej wody. Tężejącą wlej do piany i delikatnie zmiksuj. Dodaj rum i wymieszaj ręcznie. Gotową pianę wylej na ser.
Komentarze