Tort ruch - chorzów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajac na przemian cukier i żółtka, następnie mieszamy mąki razem z proszkiem do pieczenia i delikatnie łączymy z masą białkową .Masę przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy 40 min do suchego patyczka w 180 stopniach. po upieczeniu studzimy a następnie kroimy na 3 blaty,2 blaty nasączamy sokiem
2.Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem ,dodajemy śmietan fixy, a następnie łączymy z rozmieszanym serkiem mascarpone .Brzoskwinie osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na kawałki.Napis Ruch Chorzórw zrobiłam dzień wczesniej z masy cukrowej . 1 blat smarujemy dżemem i nakładamy krem na krem nakładamy połowę brzoskwiń i nakładamy 2 blat i robimy to samo .zostawiajac kremu na wysmarowanie i ozdobienie całego tortu i do dekoracji.Nakładamy 3 blat , dociskamy rękami brzegi tortu i smarujemy cały tort kremem ,obsypujemy pokrojoną masą cukrową .
Komentarze