Roszponka z tuńczykiem i jajkiem

4.5 (177 ocen)

Sałatka inspirowana jajem i roszponką. Polecam na zdrową kolację.

Składniki:

  • 1 opakowanie roszponki
    1 pomidor
    0,5ogórka
    1 puszka tuńczyka
    kawałek pora
    kawałek żółtego sera
    kilka oliwek
    sól
    pieprz kolorowy
    zioła sałatkowe
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Roszponka z tuńczykiem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roszponkę opłukać i osuszyć. Pomidora, ogórek i ser pokroić w kostkę. Oliwki w plasterki. Pora posiekać w drobne paski. Posypać wszystko ziołami i przyprawami i skropić oliwą z oliwek. Smacznego!

    Dobrze smakuje z chlebem smażonym w jajku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Roszponka Tuńczyk Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować