Często robię różne drobiowe roladki. Do tych użyłam szpinaku i suszonych pomidorów. Pyszne.
60 min
Składniki:
50 dag filetu zkurczaka
ok. 20 dag mrożonego szpinaku
5 suszonych pomidorów w oleju
ząbek czosnku
cebula
sól i pieprz do smaku
ok. 3 łyżek oleju spod pomidorów
3 plastry sera żółtego
łyżeczka dowolnej przyprawy ziołowej
Roladki z suszonymi pomidorami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety rozcinam na kotlety (mi wyszlo 7 sztuk). Lekko rozbijam je tłuczkiem. Odmrożony szpinak odciskam z soku. Cebulę kroję w drobną kosteczkę i szklę na dwóch łyżkach oleju z pomidorów. Dodaję posiekane pomidory i szpinak. Przeciskam ząbek czosnku i podsmażam 5 minut. Doprawiam do smaku. Na kotlety nakładam po porcji farszu i układam paski sera żółtego. Zwijam w roladki. Pozostały olej mieszam z dowolną przyprawą ziołową i smaruję roladki. Piekę w piekarniku 25 minut w 180 st.
Komentarze