Roladki z suszonymi pomidorami i szpinakiem

4.48 (176 ocen)

  • 60 min

Często robię różne drobiowe roladki. Do tych użyłam szpinaku i suszonych pomidorów. Pyszne.

  • 60 min

Składniki:

  • 50 dag filetu zkurczaka
    ok. 20 dag mrożonego szpinaku
    5 suszonych pomidorów w oleju
    ząbek czosnku
    cebula
    sól i pieprz do smaku
    ok. 3 łyżek oleju spod pomidorów
    3 plastry sera żółtego
    łyżeczka dowolnej przyprawy ziołowej
Wystaw ocenę:

4.48 (176 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Kotlety Roladki

Roladki z suszonymi pomidorami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rozcinam na kotlety (mi wyszlo 7 sztuk). Lekko rozbijam je tłuczkiem. Odmrożony szpinak odciskam z soku. Cebulę kroję w drobną kosteczkę i szklę na dwóch łyżkach oleju z pomidorów. Dodaję posiekane pomidory i szpinak. Przeciskam ząbek czosnku i podsmażam 5 minut. Doprawiam do smaku. Na kotlety nakładam po porcji farszu i układam paski sera żółtego. Zwijam w roladki. Pozostały olej mieszam z dowolną przyprawą ziołową i smaruję roladki. Piekę w piekarniku 25 minut w 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować