Roladki schabowe z suszonymi pomidorami, szpinakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i czosnek z zalewy kroimy i smażymy na rumiano. Odstawiamy do przestudzenia.
2.Pieczarki w całości smażymy i przekładamy do malaksera. Dokładamy pokrojone liście szpinaku, suszone pomidory z 1/2 łyżeczki zalewy, pokrojony szczypiorek i miksujemy.
3.Dodajemy cebulę i przekręcamy jeszcze chwilkę.
4.Do powstałej masy dodajemy bułkę tartą, jajko i chilli z solą. Mieszamy.
5.Kotlety schabowe rozbijamy tłuczkiem i solimy z dwóch stron. Na każdego kotleta wykładamy równomiernie farsz.
6.Zwijamy roladki i związujemy sznurkiem.
7.Każdą roladkę obtaczamy w mące i smażymy na oleju z każdej strony na rumiano.
8.Obsmażone przekładamy do naczynia żaroodpornego i w między czasie przygotowujemy sos.
9.Na patelni, na której smażyliśmy roladki wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia. Wlewamy wszystko do miseczki i dodajemy miód i sos sojowy. Mieszamy i zalewamy roladki. Naczynie żaroodporne przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego do 160st piekarnika i pieczemy ok. godzinę.
Smacznego !!!
Komentarze