Roladki z sałatką i grzankami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Lubię spędzać czas na świeżym powietrzu. Gdy jest ciepło, wraz z rodziną i znajomymi spotykamysię przy grillu. Wtedy zawsze przygotowuję coś pysznego.

  • 60 min

Składniki:

  • ● 12 cienkich plastrów fileta z indyka
    ● 2 pory
    ● 4 gałązki rozmarynu
    ● 12 łyżeczek pasty ajwar
    ● 2 łyżki oliwy
    ● sól, pieprz
    ● 12 kromek bułki weki
    Sałatka:
    ● 10 dag sera mozzarella
    ● 2 pomidory
    ● 2 łyżki oliwy
    ● 4 gałązki bazylii
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z sałatką i grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki z sałatką i grzankami 1. Sałatka: bazylię myjemy,
    osuszamy i drobno siekamy.
    Pomidory m yjemy i z ser kroimy w kostkę. Mieszamy
    z oliwą i bazylią. Doprawiamy
    do smaku solą i pieprzem.
  • Roladki z sałatką i grzankami 2. Kromki opiekamy na grillu
    ok. 5 minut. Pory oczyszczamy,
    kroimy w 12 kawałków szerokości
    plastrów mięsa. Blanszujemy
    i odcedzamy.
  • Roladki z sałatką i grzankami 3. Mięso myjemy i osuszamy
    papierowym ręcznikiem kuchennym.
    Smarujemy z jednej
    strony pastą ajwar i oprószamy
    solą oraz pieprzem. Na mięsie
    układamy kawałki pora i zwijamy
    w roladki. Na każdej układamy
    kawałek gałązki rozmarynu
    i związujemy białą nicią.
    Roladki smarujemy oliwą,
    oprószamy solą i pieprzem.
    Grillujemy 15 minut. Podajemy
    z sałatką i grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z indyka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować