Roladki z sałatką i grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sałatka: bazylię myjemy,
osuszamy i drobno siekamy.
Pomidory m yjemy i z ser kroimy w kostkę. Mieszamy
z oliwą i bazylią. Doprawiamy
do smaku solą i pieprzem.
2.Kromki opiekamy na grillu
ok. 5 minut. Pory oczyszczamy,
kroimy w 12 kawałków szerokości
plastrów mięsa. Blanszujemy
i odcedzamy.
3.Mięso myjemy i osuszamy
papierowym ręcznikiem kuchennym.
Smarujemy z jednej
strony pastą ajwar i oprószamy
solą oraz pieprzem. Na mięsie
układamy kawałki pora i zwijamy
w roladki. Na każdej układamy
kawałek gałązki rozmarynu
i związujemy białą nicią.
Roladki smarujemy oliwą,
oprószamy solą i pieprzem.
Grillujemy 15 minut. Podajemy
z sałatką i grzankami.
Komentarze