Roladki z tortilli faszerowane sałatką pieczarkową

4.5 (149 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób

Roladki z tortilli to bardzo popularna imprezowa przekąska. Znudzona klasyczną wersją ze świeżymi warzywami postanowiłam nafaszerować je sałatką pieczarkową. Ta wersja smakuje nam bardziej. Warto przygotować je dzień przed podaniem, tortilla rozmięka i są jeszcze smaczniejsze.

  • 40 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 4 tortille
    4 jajka
    500g pieczarek
    100g startego, żółtego sera
    1 duża cebula
    1 filet z kurczaka
    2 marchewki
    2 łyżki majonezu
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Torty Sałatki Przystawki

Roladki z tortilli faszerowane sałatką pieczarkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce. Filet gotujemy wraz z obraną, pokrojoną w długie plastry marchewką do miękkości marchewki. Zaraz po ugotowaniu jeszcze ciepły filet rwiemy za pomocą widelca na małe kawałki. Marchew kroimy w kostkę. Pieczarki ścieramy na tarce, podsmażamy na 1 łyżce oleju do momentu aż wyparuje woda. Wszystko studzimy.
  • 2. Jajka, pieczarki z cebulą, filet, marchew, majonez, ser i natkę mieszamy ze sobą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Sałatkę wykładamy na tortillę, dociskamy i zwijamy w rulon. Kroimy na kawałki. Najlepiej smakują schłodzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować