Roladki z farszem brokułowym

4.5 (165 ocen)

  • 15 min

Soczyste roladki:)

  • 15 min

Składniki:

  • - podwójna pierś kurczaka
    - jajko
    - bułka tarta
    - sól
    - oliwa do smażenia
    - łyżka płatków migdałowych
    - 200 g ryżu
    - 1 łyżeczka curry

    Farsz
    - 200 g brokuła
    - 50 g sera feta
    - 1 ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę)
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z farszem brokułowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pierś kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy na cienkie kotlety, delikatnie rozbijamy i solimy;
    2. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie 10 minut, rozgniatamy widelcem, dodajemy pokruszony ser feta, czosnek i mieszamy na gładką masę;
    3. Na każdym kawałku mięsa rozsmarowujemy cienką warstwę farszu i zwijamy;
    4. Płatki migdałowe rozdrabniamy na „proszek”, dodajemy do bułki tartej, jajko roztrzepujemy;
    5. Każdą roladkę obtaczamy w jajku, bułce i smażymy na złoty kolor z każdej strony,
    6. Roladki podajemy z ryżem ugotowanym w osolonej wodzie z dodatkiem curry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować