Roladki z szynki z farszem jajeczno-brokułowym

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Za oknami wiosennie i radośnie tak samo powinno być teraz na naszych talerzach. Feria barw sprawi, że poczujecie prawdziwy przypływ energii zwłaszcza po takim śniadaniu jakie przygotowałam , oto przepis na wiosenne roladki z szynką i masą jajeczno- brokułową.

  • 15 min

Składniki:

  • Kilkanaście plastrów szynki gotowanej
    Masa jajeczno brokułowa:
    4 jajka
    ½ świeżego brokuła
    50 g sera żółtego
    ½ papryki czerwonej
    ½ cebuli
    Pęczek świeżego szczypioru
    2 łyżki majonezu
    Sól i pieprz do smaku
    Sałata do podania
    Szczypiorek do zawiązania
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Roladki z szynki z farszem jajeczno-brokułowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotuję na twardo obieram ścieram na tarce. Różyczki brokuła dzielę na mniejsze kawałki gotuję we wrzątku ze szczyptą soli i cukru do miękkości, odcedzam i studzę. Dodaję do jajek, paprykę cebulę i szczypiorek siekam w drobną kostkę, ser ścieram na tarce, wszystko łączę razem, doprawiam do smaku solą i pieprzem dodaję majonez mieszam, nakładam pastę na pokrojoną cienko szynkę zawijam w roladki całość obwiązuję szczypiorkiem. Podaję schłodzone na sałacie.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Jajka Papryka Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować