Roladki schabowe z papryką

4.5 (160 ocen)

Lubię wymyślać nowe farsze do roladek. Tym razem roladki nafaszerowałam paprykami. Do tego ryż i wyszło smaczne i kolorowe danie obiadowe.

Składniki:

  • 6 plastrów schabu
    po jednej żółtej, czerwonej i zielonej papryce
    2 jajka
    bułka tarta do panierowania
    2 torebki ryżu
    olej do smażenia
    sól, pieprz
    bazylia do dekoracji



Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rozbij schab 1. Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Natrzeć solą i pieprzem.
  • papryki pokrój w paski 2. Papryki umyć, pozbawić gniazd nasiennych. Pokroić w paseczki i rozłożyć na plastrach schabu (każdego koloru po dwa paski).
  • roladki usmaż na rozgrzanym oleju 3. Roladki ściśle zwinąć i spiąć wykałaczkami.Panierować w roztrzepanych jajkach, bułce tartej i podsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Roladki przełożyć do piekarnika rozgrzanego do 180st. i zapiekać jeszcze 30-40 minut.
  • danie udekoruj papryką i bazylią 4. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Rozłożyć na talerz razem z pokrojonymi roladkami. Udekorować paprykami i listkami bazylii.



Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować