Roladki mięsne z warzywami

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Mam 24 lata. Bardzo lubię sałatki i surówki oraz słodkości. Schab z warzywami i żółtym serem podany na obiad dobrze smakuje nie tylko w upalne dni

  • 60 min

Składniki:

  • ● 60 dag schabu bez kości
    ● mała cukinia
    ● marchewka
    ● plastry żółtego sera
    (tyle, ile kotletów)
    ● olej do smażenia
    ● sól
    ● estragon
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki mięsne z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pokrojony schab 1. Schab myjemy, osuszamy
    i kroimy w cienkie plastry. Delikatnie
    rozbijamy. Oprószamy
    z obu stron solą, pieprzem
    i estragonem. Odstawiamy na
    godzinę w chłodne miejsce
  • składniki ułożone na schabie 2. Marchewkę i cukinię obieramy,
    myjemy i kroimy w słupki.
    Na każdym kotlecie układamy
    po plastrze żółtego sera i kilka
    słupków warzyw
  • schab smażony 3. Mięso spinamy wykałaczkami
    lub związujemy nicią kuchenną.
    Na patelni rozgrzewamy
    olej, smażymy roladki z obu
    stron na rumiano.

Porady

Igi Pipowskiej Mięso zamiast na patelni można upiec na grillu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować