Mięsne roladki

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Roladki podaję z pure ziemniaczanym i fasolą szparagową z boczkiem. Idealne na karnawałowy obiad.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - Roladki:schab (bez kośc): 400 gramów
    - ser żółty: 150 gramów
    - czosnek: 2 ząbki
    - sol,pieprz,majeranek,bazylia (do smaku): 1 łyżeczka
    - jajka: 2 sztuki
    - bułka tarta (do obtoczenia mięsa): 5 łyżek
    - Fasolka szparagowa z boczkiem:zielona fasola szparagowa: 250 gramów
    - cienki boczek (lub bekon): 100 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mięsne roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roladki:
    Mięso umyć ,pokroić w plastry, rozbić. Każdy płat mięsa oprószyć solą, pieprzem. Na każdy kawałek mięsa kładziemy po trochę startego sera, wyciśnięty czosnek, posypujemy majerankiem,bazylią. Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami. Roladki obtoczyć w jaku i bułce tartej,usmażyć z obu stron. Na gorącej margarynie lub oleju.
  • 2. Fasolka szparagowa z boczkiem: Fasolkę oczyścić,(obciąć końcówki) umyć i ugotować w osolonej wodzie. Po kilka strączków zawijać w plasterek boczku.Można spiąć wykałaczkami. Owinięte pęczki fasolki smażyć na niewielkiej ilości oleju z dwóch stron do zarumienienia boczku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Zielona fasolka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować