Roladki drobiowe w sosie szpinakowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Tym przepisem przekonałam moją córkę, że szpinak jest smaczny!

  • 60 min

Składniki:

  • składniki:2 filety z kurczaka,250g miesa mielonego,1 jajko,duza cebula,2 ząbki czosnku,opakowanie szpinaku mrozonego,350g śmietany 18%,5plastrów boczku wędzonego,50g margaryny,wegeta ,pieprz,sól,makaron
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki drobiowe w sosie szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki 1. Mięso mielone doprawić solą,pieprzem i dodać jajko i dokładnie wymieszać.filety rozbić dość cienko i ułożyć na foli spożywczej, doprawić wegetą i pieprzem.Na fileta położyć mielone i zwinąć rolady o średnicy około 6 cm dokładnie ściskając folią.W tej folii gotować ok 45 min. Sos:cebule pokroić w kosteczkę i smażyć na margarynie,potem dodać posiekany czosnek i pokrojone drobno boczek,wszystko podsmażyć i dołożyć szpinak.Poddusić i dodać śmietanę,doprawić wegetą i pieprzem do smaku. Rolady odwinąć z foli,pokroić w plastry,obficie polać sosem i podawać z ugotowanym makaronem.

Porady

Jeśli sos jest zbyt rzadki można zaciągnąć go dorzucając surowe jajko!!!!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować