Roladki drobiowe w sosie szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Mięso mielone doprawić solą,pieprzem i dodać jajko i dokładnie wymieszać.filety rozbić dość cienko i ułożyć na foli spożywczej, doprawić wegetą i pieprzem.Na fileta położyć mielone i zwinąć rolady o średnicy około 6 cm dokładnie ściskając folią.W tej folii gotować ok 45 min. Sos:cebule pokroić w kosteczkę i smażyć na margarynie,potem dodać posiekany czosnek i pokrojone drobno boczek,wszystko podsmażyć i dołożyć szpinak.Poddusić i dodać śmietanę,doprawić wegetą i pieprzem do smaku. Rolady odwinąć z foli,pokroić w plastry,obficie polać sosem i podawać z ugotowanym makaronem.
Porady
Jeśli sos jest zbyt rzadki można zaciągnąć go dorzucając surowe jajko!!!!
Komentarze