W sosie szpinakowym pulpety drobiowe

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne, delikatne, aromatyczne w szpinakowym sosie pulpety z drobiu, są idealne na lekkostrawną dietę.........SMACZNEGO!!!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • woda na wywar 2 litry, mielone z drobiu 70 dag, przyprawa do mielonego mięsa 1/2 opakowania, jajka 2 sztuki, bułka tarta 3/4 szklanki, kasza manna 2 łyżki

    sos szpinakowy: cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 3 sztuki, masło 1 łyżka, kostka rosołowa 1 sztuka, pieprz mielony, sól - do smaku, śmietana 1 łyżka, mąka pszenna 2 łyżki, wywar 4 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

W sosie szpinakowym pulpety drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • w sosie szpinakowym pulpety drobiowe 1. Mielone dokładnie wyrobić ręką z jajkami, bułką tartą, kaszą manną, przyprawą do mięsa mielonego.

    Formować małe okrągłe pulpety, obtaczać w mące i kłaść na wrzącą wodę, gotować po wypłynięciu z 10 minut na mniejszym ogniu bez przykrycia, ugotowane wyjąć na talerz.

    Na maśle zeszklić pokrojoną drobno cebulkę z czosnkiem, dodać listki szpinaku, kostkę rosołową i podsmażać z 4 minuty, blenderem zmiksować.

    Do szpinaku wlać 3 szklanki wywaru, zagotować, w 1 szklance wywaru wymieszać mąkę ze śmietaną i wlać do sosu, mieszać do zagęstnienia, do smaku przyprawić solą, pieprzem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować