Rolada z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso włożyć do miski, dodać jajko, musztardę, majeranek, sól, pieprz, paprykę ostrą,
paprykę słodką i wszystko razem wyrobić na jednolitą masę.
Rozłożyć na płasko w formie prostokąta masę mięsną na foli aluminiowej.
Cebulę pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę, a następnie dodać
starte na tarce o grubych oczkach pieczarki.
Smażyć do odparowania wody.
Dodać sól i pieprz.
Po przestudzeniu dodać do pieczarek bułkę tartą i wyłożyć na masę mięsną.
Zwinąć jak roladę pomagając sobie folią.
Piec w długiej foremce keksowej w 200 stopniach C do zarumienienia się góry mięsa.
Podawać pokrojoną w plastry.
Komentarze