Rolada łososiowa

5 (156 ocen)

  • 40 min

świetna przekąska na imprezy i nie tylko

  • 40 min

Składniki:

  • 200 g wędzonego łososia w plastrach
    30 dag kremowego serka śmietankowego
    1 łyżeczka chrzanu
    sok z pół cytryny
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada łososiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na drewnianej deseczce rozłożyć folię spożywczą. Na folię rozłożyć plastry łososia. Skropić je sokiem z cytryny. Twarożek wymieszać z chrzanem i odrobiną pieprzu. Przygotowaną masą posmarować plastry łososia. Zwinąć je w dość ścisłe roladki. Zawinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce. Następnie pokroić w plastry ok 2 cm i ułożyć na półmisku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować