Rolada drobiowa z modrym wnętrzem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Ta rolada jest dowodem na to, że z prostych składników można stworzyć danie, które nie tylko będzie pyszne, ale swoimi kolorami będzie cieszyć oko.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 700 g zmielonej piersi kurczaka
    2 jajka
    3 łyżki bułki tartej
    1 duża cebula
    150 g kapusty modrej
    jedna niewielka czarna rzepa
    olej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Faszerowane

Rolada drobiowa z modrym wnętrzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do zmielonego mięsa wbijamy jedno jajko, dodajemy bułkę tartą oraz posiekaną i zrumienioną na oleju cebulę. Wszystko dokładnie wyrabiamy, doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Kapustę szatkujemy bardzo drobno,a rzepę obieramy i ścieramy na grubej tarce. Warzywa mieszamy ze sobą i wbijamy do tego 1 jajko. Doprawiamy do smaku.
  • 3. Na blacie wysmarowanym olejem rozkładamy mięso mielone na duży płaski prostokąt. Na to wykładamy warzywa, zostawiając brzegi wolne. Ostrożnie zwijamy za pomocą zwilżonych dłoni, dokładnie zalepiamy brzegi.
  • 4. Roladę podważamy np. deseczką i przekładamy na patelnię na rozgrzany olej. Mocno rumienimy z obydwu stron, a następnie podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem 1 godzinę.
  • 5. Po tym czasie roladę wyjmujemy i kroimy na porcje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pierś z kurczaka Rzepa Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować