Rogaliki drożdżowe

4.5 (194 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Pyszne i pulchne rogaliki w sam raz do kubka mleka lub kakao na drugie śniadanie lub po prostu do kawy :) .

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Składniki na 40 - 50 rogalików

    4 szklanki mąki
    6 łyżek cukru
    0,5 margaryny
    50 dag drożdży
    1,5 szklanki mleka
    2 jajka

    Dodatkowo

    marmolada
    jabłka
    nuttela
    czekolada
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rogaliki drożdżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąką mieszamy z cukrem . Mleko podgrzewamy wykruszamy drożdże . Margarynę rozpuszczamy i studzimy . Mleko i margarynę wlewamy do mąki wbijamy jajka i zagniatamy ciasto odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce . Ciasto dzielimy na 2 części formujemy rogalki pieczemy około 20 minut w 180 stopniach .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować