rogale cynamonowe z marmoladą

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Podczas ich pieczenia w domu pachniało tak, że zapach obudził moje łasuchy.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki na 18 sztuk:
    600-650 g mąki
    1 szklanka cukru
    1 szklanka ciepłego mleka
    80 g drożdży
    5 żółtek
    1/3 szklanki oleju
    100 g masła
    szczypta soli
    1 torebka cynamonu
    1 słoiczek Marmoladki deserowej z truskawką
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Desery Rogaliki Marmolady

Rogale cynamonowe z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozgnieść widelcem z żółtkami,solą, łyżką cukru i łyżką mleka. Odstawić na kwadrans. Mąkę i cynamon przesiać. Dodać do rozczynu. Masło roztopić, wymieszać z olejem i resztą mleka i dodać do rozczynu. Dodać pozostały cukier. Wyrobić dokładnie i odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Wyrośnięte ciasto podzielić na trzy części. Każdą rozwałkować na koło i podzielić na 6 trójkątów. Na każdy nałożyć po łyżeczce marmolady i zawijać w rogaliki. Piec około 25 minut w 200*C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Porady

Ciasto można odstawić do wyrośnięcia do lodówki na całą noc. Ja tak zrobiłam. Wieczorem zarobiłam ciasto a rano upiekłam na świeżo rogaliki na wycieczkę. Dzięki temu rano zaoszczędziłam czas.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować