Racuszki jabłkowo - pomarańczowe

5 (141 ocen)

Pyszne, polecam

Składniki:

  • 2.5 szkl mąki
    3 łyżki cukru
    1 pomarańcza
    20 g drożdży
    1.5 szkl mleka
    2 jajka
    szczypta soli
    2-3 jabłka
    olej do smażenia
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuszki jabłkowo - pomarańczowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże, cukier, 1/2 szkl mleka i 2 łyżki mąki wymieszać i na chwilę odstawić. Pomarańczę wyszorować, z połowy delikatnie zetrzeć skórkę i z całej wycisnąć sok.
  • 2. Do podrośniętych drożdży dodać mąkę, jajka, sól, skórkę i sok oraz resztę mleka i dokładnie wymieszać.
  • 3. Jabłka obrać pokroić w kostkę i dodać do ciasta. Przykryć i odstawić na kilka minut do podrośnięcia.
  • 4. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować