Pyszne udka w marynacie sojowo-miodowej

4.5 (188 ocen)

  • 2 godz.

Socyste, kruche z chrupiącą skórką

  • 2 godz.

Składniki:

  • 3 udka z kurczaka,
    2 łyżki miodu
    2 łyżki octu balsamicznego
    1 łyżka sosu sojowego
    przyprawa warzywna Kucharek
    1 łyżka oleju z pestek winogron (można oczywiście użyć innego)
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pyszne udka w marynacie sojowo-miodowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka umyć, osuszyć.Natrzeć przyprawą.Włożyć do wymieszanych w miseczce płynnych przypraw.Odstawić do lodówki na ok. 2 godz.Włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą.piec w temp. 190*C ok. 50 minut.

Porady

Dobre są również pieczone w rękawie foliowym, który należy rozciąć 15 minut przed końcem pieczenia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować