Pieczone udka w miodowej marynacie

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne udka pieczone w marynacie z dodatkiem miodu i ketchupu. Polecam.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 ćwiartki z kurczaka
    1 łyżka miodu
    2 łyżki sosu sojowego jasnego
    1 łyżka miodu
    3 łyżki oleju
    2 łyżeczki papryki wędzonej słodkiej
    1 łyżka łagodnego ketchupu
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    1/2 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pieczone udka w miodowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty mieszamy w misce. Wkładamy umyte i osuszone z wody udka i mieszamy. Odstawiamy na 1 godzinę.
    Zamarynowane udka wkładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 1 godzinę pod przykryciem i 10 minut bez przykrycia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować