PYCHOTKA Z TWAROGIEM

5 (181 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Wyśmienita babeczka

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 kostka margaryny
    1 cukier waniliowy
    1, 5 szkl. cukru
    3 szkl mąki
    2 łyżeczki proszku
    8 jajek
    2 łyżki kakao
    2 łyżki mleka
    1 kostka sera 250 g pół tłustego
Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pychotka z twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuścić i ostudzić.
  • 2. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać zmielony ser , mąkę z proszkiem i roztopioną margarynę . Chwilę ubić mikserem .
  • 3. Ciasto podzielić na dwie części , do jednej dodać kakao i 2 łyżki mleka. Wymieszać.
  • 4. Wysoką formę z kominkiem wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą ,
  • image-0der8hu 5. Do formy wlewamy najpierw ciasto jasne , ciemne, jasne .
  • 6. Piec w temp. 180 stopni około 50 minut , sprawdzamy jednak patyczkiem czy dobrze się upiekło.
  • 7. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować